Termeni și condiții de utilizare a magazinului online valserv.ro

ACEST DOCUMENT REPREZINTĂ ACORDUL LEGAL DINTRE S.C. ECOPARCHET SIB S.R.L. . ȘI DUMNEAVOASTRĂ, CA ȘI CLIENT. VĂ INVITĂM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ACEȘTI TERMENI ȘI CONDIȚII ÎNAINTE DE UTILIZAREA SERVICIILOR NOASTRE. VĂ RUGĂM, DE ASEMENEA, SĂ CITIȚI ȘI POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE CARE, ÎMPREUNĂ CU ACEST DOCUMENT, REPREZINTĂ SETUL COMPLET DE DOCUMENTE JURIDICE APLICABILE ÎN UTILIZAREA SITE-ULUI, DAR ȘI A SERVICIILOR NOASTRE.Prin utilizarea serviciilor noastre, dumneavoastră, în calitate de Client, sunteți de acord cu Termenii și Condițiile prezente. În cazul în care nu sunteți de acord cu clauzele prezentului document, vă rugăm să încetați utilizarea serviciilor noastre.

Disclaimer

În măsura permisă de legea aplicabilă, excludem toate reprezentările, garanțiile și condițiile referitoare la aplicația noastră și la utilizarea acesteia. Nimic din această clauză, însă, nu va:

  • limita sau exclude răspunderea dvs. în ce privește interpretarea greșită a informațiilor prezentate în website-ul nostru;
  • limita orice răspundere a dvs. în orice mod care nu este permis de lege;
Dispoziții generale

Acest website este deținut și operat de compania ECOPARCHET SIB S.R.L. cu sediul în Selimbăr, Str. Doamna Stanca nr 9 , Sibiu, jud. Sibiu, înregistrată la ORC sub nr. J32/78/2013, având CIF RO RO31167476 (care desfășoară activități ca „Valserv”). În întreg documentul, termenii „noi”, „Valserv” și „nostru” „noastre” se referă la compania ECOPARCHET SIB S.R.L.. Valserv oferă acest website, incluzând toate informațiile, instrumentele și serviciile disponibile pentru dvs., clientul final, condiționat de acceptarea integrală de către dvs. a prevederilor menționate aici.

Autoritate și capacitate

Părțile și reprezentanții lor legali garantează că au autoritatea și capacitatea de a încheia acest acord.

Forța executorie

Acest acord constituie un set de obligații legale, valabile și obligatorii, aplicabile părților implicate.

Prin accesarea aplicației și achiziționarea serviciilor noastre, vă angajați că sunteți de acord Termenii și Condițiile prezente. Acești Termeni și Condiții se aplică tuturor vizitatorilor și utilizatorilor website-ului https://www.valserv.ro/

Toate funcțiile sau instrumentele nou adăugate pe viitor în lista curentă de servicii vor fi, de asemenea, supuse Termenilor și Condițiilor prezente. Clientul poate revizui versiunea cea mai actuală a Termenilor și Condițiilor în orice moment în cadrul website-ului. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, modifica sau înlocui orice parte din acești Termeni și Condiții prin publicarea actualizărilor și / sau modificărilor în aplicația noastră. La fiecare achiziție pe care o face, Clientului i se solicită să fie de acord cu Termenii și Condițiile, ceea ce implică acordul său cu privire la versiunea documentului de la data Comenzii. În cazul în care Clientul nu va fi de acord cu versiunea actualizată a documentului, nu va putea efectua achiziția, și va avea dreptul să își închidă Contul.

Definiții și termeni

Valserv – este denumirea noastră generică aflată sub proprietatea ECOPARCHET SIB S.R.L. cu datele de identificare de mai sus.

Vânzător – Valserv.

Client – orice persoană fizică în vârstă de peste 18 ani sau persoană juridică care vizitează website-ul, și implicit aderă la prezentul document și beneficiază de serviciile noastre.

Coșul meu – secțiune din meniul website-ului care permite Clientului să vizualizeze produsele alese pentru a fi achiziționate.

Comandă - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare dintre Vânzător și Client prin care Clientul își exprima intenția de a achiziționa anumite Produse, și sa facă plata acestora printr-una din metodele de plată puse la dispoziție de Vânzător cu ocazia achiziției.

Cont - secțiune din website ce permite Clientului transmiterea Comenzii și descărcarea facturii, compusă din adresa de e-mail și parola aferentă, și care conține informații despre Client precum: nume, prenume, adresă de domiciliu și de livrare, favorite, istoricul achizițiilor, abonare la newsletter.

Contract – reprezintă Comanda confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord sa vândă și să livreze Produsele iar Cumpărătorul se obligă sa facă plata acestora, conform Comenzii.

Mostră – reprezintă o bucată, o secțiune de dimensiuni mici din produsul dorit.

Scop

Accesul pe website-ul nostru se face în vederea vizualizării și informării cu privire la produsele, serviciile și ofertele noastre, și în vederea achiziționării de produse specifice. Prin solicitarea produselor și serviciilor, și confirmarea acceptării Termenilor și Condițiilor se consideră încheiat un acord obligatoriu din punct de vedere juridic ("Contract") între Valserv și Client. Toate serviciile, în măsura în care sunt disponibile la un moment dat prin intermediul website-ului sunt supuse condițiilor acestui document.

Proprietatea Intelectuală și Industrială

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitând-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate în aplicație, sunt proprietatea exclusiva a Valserv, acestuia fiindu-i împuternicite toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect de la fiecare Plaja în parte printr-un contract semnat intre părți.

Clientului nu ii este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Valserv, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Valserv asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul scris expres al Valserv.

Este permisă crearea limitată, irevocabilă și neexclusivă a hyperlink-urilor către pagina de index a www. Valserv-sibiu.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă produsele și serviciile noastre cu rea credință, într-o lumina falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă. 

Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document.

Procedura de cumpărare

Contul

Pentru a putea achiziționa produse de la noi este necesară crearea unui Cont. Procedura de creare de Cont este una simplă și rapidă. Clientul va completa câmpurile necesare și va putea trece la procedura de achiziție. Crearea contului se va putea face și după alegerea produselor dorite, dar anterior finalizării procedurii de achiziție. Avantajul evident al deținerii unui Cont este faptul că viitoarele achiziții de vor fi total simplificate.

Cu ocazia creării contului, Clientul are obligația de a furniza informații adevărate, corecte, actuale și complete, în baza solicitărilor din formularul de înscriere. În situația în care considerăm ca această obligație a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a limita ori bloca accesul Clientului la cont, pe perioada determinată, până la reglementarea situației, sau pe o perioadă nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

Clientul are responsabilitatea asigurării securității parolei de acces aleasă, întrucât orice activitate desfășurată în cont cade integral și exclusiv în sarcina acestuia, indiferent de situație. În cazul pierderii parolei de acces Clientul are posibilitatea resetării acesteia, prin urmarea pașilor procedurali intuitivi furnizați în cadrul website-ului.

Din cadrul Contului, Clientul poate să se aboneze sau să se dezaboneze la Newsletter-ul Valserv.

Prețul

Prețul pe care îl achită Clientul este format din prețul produselor + cheltuielile de expediție aferente. Conform legii, produsele au în prețul acestora si Taxa de timbru verde. În cazul în care Clientul dorește să afle valoarea exactă a acestei Taxe, precum și alte detalii referitoare la aceasta, poate contacta Valserv la adresa: office@valserv.ro

Toate preturile aferente produselor comercializate prin intermediul website-ului sunt exprimate in Lei și conțin T.V.A.

În cazul în care Valserv organizează oferte promoționale, acesta poate aplica reduceri direct produselor comercializate, ori poate crea Vouchere pentru reduceri pe care le poate acorda Clienților săi. În cazul Voucherelor, acestea se aplică o singură dată și reprezintă o reducere aferentă unui Voucher per Client.

Comandarea de Mostre

Clientul poate comanda Mostre pentru produsul sau produsele dorite, anterior luării unei decizii de achiziție, iar Valserv se obligă a trimite mostrele solicitate, în condițiile stipulate în prezenta secțiune.

Costul mostrelor este zero, însă cade în sarcina Clientului achitarea costurilor de transport. Un Client poate comanda maxim 3 Mostre, fie împreună, fie separat, înaintea luării unei decizii finale cu privire la achiziție.

Orice solicitare peste numărul de 3 Mostre va comporta costuri ce vor fi comunicate de către Valserv la data solicitării.

Detalii cu privire la comandarea de Mostre găsiți aici: https://www.valserv.ro/valserv/informatii/comanda-mostre

Plasarea Comenzii

Plasarea comenzii se face prin navigarea magazinului online și alegerea produselor prin apăsarea butonului „Adaugă în coș”. După aceasta, se selectează buton „Coș cumpărături” pentru a se accesa zona Coșul meu, de unde se finalizează Comanda prin urmarea pașilor simpli și intuitivi recomandați.

Prin plasarea Comenzii, Clientul își exprimă acordul ca Valserv să întocmească factura conform datelor pe care acesta le deține în Cont la data respectivă, și să o transmită / încarce în format electronic descărcabil, in Contul clientului.

Modalitatea de plată

Clientul poate alege să plătească online, prin transfer bancar, numerar sau prin ramburs la livrare. În funcție de modalitatea preferată, acesta primi instructiuni suplimentare, dacă este cazul.

a) Plata cu cardul

Dacă se alege plata cu un card bancar, vor trebui să introduse, pe o pagină securizată, următoarele date:

Numele posesorului de card; Codul cardului; Data expirării cardului; Codul CVC (ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnătura); Parola 3D secure (în cazul în care cardul înrolat în sistemul 3D Secure).

Dacă informatiile furnizate sunt corecte și dacă în contul de card sunt fonduri suficiente pentru a acoperi valoarea comenzii, Clientul va primi un mesaj de aprobare a tranzacției. Tranzacțiile se vor efectua in lei, indiferent de card, în conditiile agreate cu banca emitentă a cardului.

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv pe serverele securizate MobilPay/NETOPIA SRL. Valserv nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul Clientului.

b) Ordin de plată

Plata prin Ordin de plată se face în baza facturii proforme emise de Valserv.

Pentru plata prin ordin de plată sau depunere de numerar în cont sunt necesare urmatoarele date:

Nume firmă: S.C. ECOPARCHET SIB S.R.L.

Cod unic inregistrare: RO31167476

Nr. Registrul Comertului: J32/78/2013

Sediu: Sibiu, Șos Alba Iulia nr. 59 C Jud Sibiu

IBAN: RO72INGB0000999910075781

Banca: ING Bank

Clientul este obligat să facă plata în termen de 7 zile calendaristice de la data încheierii Contractului, în caz contrar comanda se va anula automat. Livrarea produselor se face după confirmarea plății, în contul de mai sus, a proformei emise.

c) Plata numerar

Pentru a efectua plata în numerar, Clientul se va deplasa, după plasarea Comenzii, la una din locațiile fizice ce aparțin Valserv, și va ridica direct produsele comandate, concomitent cu efectuarea plății.

d) Plata ramburs

Pentru a efectua plata ramburs, Clientul va achita sumele de bani datorate la momentul livrării produselor comandate de către curier.

Procesatorul de plăți

Procesatorul de plăți agreat de Valserv este Netopia MobilPay - https://www.mobilpay.ro/public/, denumită în prezentul document MobilPay.

Procesatorul de plăți este autorizat să presteze aceste servicii pe teritoriul României conform informațiilor furnizate de acesta către Valserv.

Atenție: Valserv nu poate fi făcut responsabil pentru alte costuri suplimentare pe care le suportă Clientul, cum ar fi (dar fără a se limita la) comisionul de conversie valutară calculat și aplicat de banca emitentă a cardului Clientului, dacă moneda de emiterea a acestui card nu este RON.

Livrarea Comenzii

Termenul de livrare este de 3-5 zile lucrătoare de la data comenzii. Pentru comenzile mai mari de 500 de RON, livrarea va fi gratuită.

Modalitatea si condițiile de livrare diferă în funcție de valoarea totala a comenzii, de locația unde se face livrarea și eventual de greutatea coletului. Excepțiile privind termenul de livrare sunt comunicate Clientului prin telefon sau prin e-mail de către responsabilul de vânzări.

Costurile de livrare sunt calculate si confirmate de către reprezentantul de vânzări în funcție de fiecare Comandă (greutate produse, timpul de livrare, adresa de livrare).

Garanția produselor

Toate produsele comercializate de către Valserv sunt în conformitate cu legile în vigoare și corespund normelor și standardelor în conformitate cu care acestea au fost create. Condițiile de garanție sunt cele standard, reglementate de Uniunea Europeană.

Clientul care are dreptul de garanție trebuie sa livreze produsul defect, pe cheltuiala sa, la adresa Valserv identificată în partea introductivă a prezentului document.

Valserv nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate, acestea fiind puse la dispoziție de către diverși parteneri, furnizori ori producători. În acest context, informațiile utilizate de Valserv pentru descrierea produselor/serviciilor oferite nu reprezintă o obligație contractuală a Valserv, aceste imagini având caracter informativ și orientativ.

În cazul produselor livrate către Client în pachete sigilate, Valserv nu își asumă responsabilitatea pentru integritatea și conformitatea conținutului cu imaginile exemplificative din site. Produsele care prezintă defecte vor fi schimbate în măsura stocului disponibil.

Reclamații privind produsele

Reclamațiile / Plângerile cu privire la activitățile sau informațiile puse la dispoziția Clientului de către Valserv pot fi înaintate de către Client în format electronic prin intermediul poștei electronice pe adresa: office@valserv.ro

Clientul va primi confirmarea primirii înregistrării plângerii pe mail, in maxim 48 de ore de la momentul expedierii plângerii.

Se recomanda precizarea de către Client in reclamație/plângere:

  • natura si circumstanțele referitoare la subiectul plângerii, în special, tipul neregulii și data când a avut loc;
  • solicitarea (doleanțele) Clientului;
  • datele de contact ale Clientului - toate acestea vor ușura si vor grăbi examinarea plângerii de către Valserv.

Soluționarea reclamației de către Valserv se poate face imediat, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data confirmării primirii plângerii.

Returul produselor

Clientul se poate retrage din Contract, prin denunțare unilaterală, într-un termen de 14 zile de la data livrării (ziua primirii coletului, de către Client sau de către o terță parte desemnată de Client și alta decât transportatorul, așa cum este menționată pe AWB/dovada de primire emisă de Curier). Data livrării coletului și ziua când se împlinește termenul, intra în calculul termenului de 14 de zile.

Dacă decide să se retragă din Contract, Clientul este obligat să anunțe Valserv prin e-mail la adresa office@valserv.ro

Pentru a fi sigur de denunțarea contractului în termen, este suficient pentru Client să trimită notificarea de denunțare înainte de expirarea termenului.

În cazul denunțării/retragerii din Contract in termen de cel mult 14 (paisprezece) zile de la data livrării, și returnării produselor în stare corespunzătoare, conform prezentelor Termene și Condiții, Valserv va restitui Clientului prețul acestora astfel cum a fost încasat. Costurile de transport tur/retur rămân în sarcina Clientului.

Restituirea prețului se va face în aceeași modalitate în care aceste sume s-au primit în tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Clientul agreează altfel, precum și cu excepția plăților primite in numerar la livrare, care se vor restitui întotdeauna Clientului prin transfer bancar, în contul pe care clientul este obligat sa îl menționeze în formularul/e-mail-ul/scrisoarea sa.

Valserv poate amâna rambursarea până când primește produsul returnat sau până când Clientul furnizează o dovadă că a returnat produsul în stare corespunzătoare, oricare eveniment intervine primul.

În cazul retragerii/denunțării, realizate cu îndeplinirea cerințelor de timp și de forma arătate mai sus, Clientul este obligat să remită spre retur produsele în starea corespunzătoare în care acestea au fost primite, nemodificate, neuzate, curate (fără însă sa fi fost curățate/spălate), nepătate, nezgâriate și în toate cazurile nedeteriorate, cu etichetele intacte, in ambalajul in care au fost primite, în termen de cel mult 2 (două) zile de la anunțarea deciziei de retragere (ziua anunțării retragerii și ziua împlinirii termenului, intrând în calculul acestuia).

În cazul în care produsele nu sunt returnate în stare corespunzătoare, conform celor arătate mai sus, Valserv va decide daca sumele aferente mai pot fi restituite, ori va evalua și decide cu privire la costurile aferente deprecierii acestora. În cazul în care Valserv va decide restituirea parțială a banilor, Clientul va suporta deprecierea stabilită, valoarea de achiziție ce ar urma restituita diminuând-se în mod corespunzător. Clientul este răspunzător pentru orice valoare diminuata a produselor rezultând din utilizarea acestora în alt mod decât cel destinat.

În cazul în care produsele nu se pot livra sau integritatea le este afectata pe parcursul livrării, Clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Valserv dar nu si despăgubiri suplimentare. Valoarea maxima a obligațiilor companiei noastre fata de orice Client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la Client pentru respectiva comandă. Livrarea produselor aflate in stoc la furnizor depinde exclusiv de disponibilitatea stocului la furnizor.

Securitate

Drepturile la date

Clientul își păstrează toate drepturile asupra tuturor datelor pe care acesta le stochează sau le transferă în baza prezentului document.

La încetarea contractului, Valserv va șterge automat toate datele Clientului. Date statistice cu privire la istoricul comenzilor precum si anonimizate ar putea fi păstrate, conform Politicii de Confidențialitate.

Confidențialitate

Confidențialitatea clientului este importantă pentru Valserv și tocmai de aceea ne obligăm să respectăm întocmai Politica de Confidențialitate. Valserv își rezervă dreptul de a-și modifica Politica de Confidențialitate atunci când este cazul.

Răspunderea

Limitarea răspunderii

Valserv nu este responsabil cu privire la plata de daune către client ca o consecință a încălcării oricăreia dintre obligațiile care decurg din acest document.

Forța majoră

În cazul în care utilizarea și executarea serviciilor sunt împiedicate total sau parțial sau împiedicate în mod semnificativ de circumstanțe care nu se află sub controlul părților, obligațiile ambelor părți sunt suspendate atâta timp cât circumstanțele sunt relevante și atâta timp cât aceste circumstanțe persistă. Cu toate acestea, fiecare parte poate să rezilieze acordul în cazul în care forța majoră îngreunează în mod deosebit această parte să continue acordul.

Este considerată o situație de forță majoră cazul în care se modifică legea, regulile sau regulamentele aplicabile utilizării sau prestării serviciilor furnizate, sau se adoptă noi reguli sau reglementări, iar acest lucru împiedică Valserv să actualizeze mecanismul tehnic al serviciilor afectate și / sau necesită o încetare totală sau parțială a accesului la servicii sau o parte din servicii pentru o perioadă limitată sau nedeterminată de timp.

Caz fortuit

Chiar dacă Valserv va utiliza metode adecvate pentru a asigura transmiterea sigură a informațiilor între Client și Valserv, Clientul recunoaște că Internetul este un sistem deschis și că Valserv nu poate garanta că un terț nu poate sau nu va intercepta sau modifica datele în timpul transmisiei. Valserv nu își asumă nicio responsabilitate pentru accesul, utilizarea sau alternarea neautorizată sau publicarea sau pierderea datelor.

De asemenea, Valserv nu este responsabil pentru lipsa disponibilității serviciilor atunci când acest lucru este cauzat direct sau indirect de către Client.

Încetarea și suspendarea

Clientul poate să închidă contul folosind instrumentul specific din cont. Închiderea contului va avea efect imediat. De asemenea Valserv își rezervă dreptul de a suspenda contul fără vreo notificare prealabilă, caz în care dacă Clientul va încerca sa se logheze în cont va fi înștiințat că nu mai are acest drept și i se vor aduce la cunoștință motivele suspendării.

Jurisdicție

Orice diferend sau dezacord care apare între părți va fi soluționat prin negocieri. Dacă astfel de negocieri nu reușesc, oricare dintre părți poate cere ca disputa să fie adusă în fața unei instanțe de judecată.

Prezentul document va fi reglementat și interpretat în conformitate cu legile române și europene. În plus, Clientul și Valserv acceptă să se supună jurisdicției instanțelor competente din Sibiu, locul în care Valserv își are adresa înregistrată, pentru orice litigii legale referitoare la acest document.

Valabilitate

Prezentul acord guvernează toate comunicările dintre părți.

Întregul acord

Prezentul document, împreună cu Politica de Confidențialitate, constituie întregul acord între părți referitor la relația contractuală.

Nici o modificare sau renunțare la prezentul document nu va fi efectivă decât în scris și semnată de părți. Imposibilitatea Valserv de a-și exercita drepturile în temeiul prezentului document în orice moment pentru orice perioadă nu poate fi interpretat ca o renunțare la drepturi.

Clauze finale

În cazul în care o prevedere a prezentului document va fi declarată ilegală sau inaplicabilă, această prevedere va fi limitată sau eliminată în măsura minimă necesară, astfel încât, în alt mod, Contractul să rămână în vigoare și efectivă și aplicabil.

Clientul declară că:

(a) a citit acest acord înainte de a se înscrie;

(b) a înțeles condițiile prezentului document;

(c) semnează prezentul acord în mod voluntar, prin înscriere;

DREPT PENTRU CARE PĂRȚILE execută prezentul acord de la data deschiderii contului.

Close
Live Support
Live Support
Luni-Vineri: 09-18
Live Support
Salut! Cu ce te putem ajuta?
17:03
Whatsapp